Ii. Propasire fizică
Iii. Propasire cognitivă
Iv. Propasire emoțională
V. Propasire socială
VI Dezvoltarea limbajului
VII. Propasire motorie
Viii. Nutriţie
Ix. A se repauza
Întrebări importante
Operatie | Caracteristici |
---|---|
Dezvoltarea bebelușului | Pipait, cognitiv, emoțional, volubil, exprimare, moto-ciclu, nutriție, repaus |
Sugar nefiert | Inseparabil, ecologic, solid |
Sugar inseparabil | Produse fabricate cu ingrediente organice |
Pepinieră | Spațiu catre ca bebelușul să doarmă, să se joace și să învețe |
Sugar solid | Produsele obținute din resurse regenerabile și au un animozitate slab inspre mediului |
Ii. Propasire fizică
Dezvoltarea fizică la bebeluși se referă la creșterea și maturizarea corpului lor. Aceasta contine modificări ale dimensiunii, formei și funcției lor.
În intaiul an de viață, bebelușii cresc grabit. De traditie, își dublează greutatea la naștere cu 4 luni și o triplă până la panglica lor zi de naștere. Circumferința capului lor crește, de apropiat, pregnant în aiest sezon.
De apropiat, bebelușii dezvoltă noi abilități motorii în intaiul an de viață. Ei încep dupa a a merge să -și miște brațele și picioarele într -un mod cugetator. Cu toate acestea, până la sfârșitul primului an, ei sunt capabili să se așeze, să se târască, să steluta și să meargă.
Dezvoltarea fizică este importantă catre bebeluși, ciuda le indrazni să -și exploreze mediul și să interacționeze cu oamenii din jurul lor. De apropiat, îi ajută să-și dezvolte independența și încrederea în sine.
Iii. Propasire cognitivă
Dezvoltarea cognitivă este procesul dupa orisicare copiii învață să gândească, să raționeze și să rezolve probleme. Începe la început și continuă de -a lungul copilăriei și adolescenței. Există o enumerare de factori orisicare contribuie la dezvoltarea cognitivă, inclusiv genetica, mediul și experiența.
Unele inde etapele acordor ale dezvoltării cognitive includ:
- Pufata: Bebelușii învață să recunoască obiecte și stralucire și încep să dezvolte permanența obiectului (înțelegerea faptului că obiectele există spalatel și apoi când nu sunt vizibile).
- Toddlerhood: Copiii învață să vorbească și să înțeleagă limbajul și încep să dezvolte abilități de iertare a problemelor.
- Preșcolar: preșcolarii învață să gândească coerent și să rezolve problemele și încep să -și dezvolte imaginațiile.
- Școala de vârstă: copiii de vârstă școlară învață să citească, să trece și să facă matematică și continuă să-și dezvolte abilitățile de iertare a problemelor.
- Adolescență: Adolescenții învață să gândească notional și polemic și încep să -și dezvolte propriile identități.
Dezvoltarea cognitivă este o portiune importantă a dezvoltării copilului și joacă un rol în toate aspectele vieții unui sugar. Înțelegând cum progresează dezvoltarea cognitivă a copiilor, părinții și educatorii pot a ajutora copiii să își atingă potențialul culminant.
Iv. Propasire emoțională
Dezvoltarea emoțională este procesul dupa orisicare copiii învață să -și înțeleagă și să -și gestioneze emoțiile. Este un actiune plurilateral orisicare începe la început și continuă de -a lungul copilăriei și adolescenței.
Există o enumerare de factori orisicare contribuie la dezvoltarea emoțională, inclusiv:
- Genetică
- Experiențe
- Cultură
- Ambianta
Dezvoltarea emoțională este importantă din mai multe motive. Îi ajută pe copii să:
- Construiți relații
- Lamuri conflictele
- Învață și crește
- Funcționează aspru în anturaj
Există o enumerare de lucruri pe orisicare părinții le pot deveni catre a -și a ajutora copiii să se dezvolte sănătos emoțional. Acestea includ:
- Fii receptivi la emoțiile copiilor lor
- Setați limite și limite
- Încurajează -i pe copii să -și exprime emoțiile
- Învață -i pe copiii lor cum să -și gestioneze emoțiile
Dezvoltarea emoțională este un actiune pe tot parcursul vieții. Este evident ca părinții să aibă răbdare și să susțină, ciuda copiii lor învață să navigheze în lumea complexă a emoțiilor.
V. Propasire socială
Dezvoltarea socială este procesul dupa orisicare copiii învață să interacționeze cu ceilalți și să dezvolte relații. Este un actiune plurilateral orisicare începe la început și continuă de -a lungul copilăriei și adolescenței.
Există o enumerare de factori orisicare contribuie la dezvoltarea socială, inclusiv:
- Genetică
- Ambianta
- Experiențe
Genetica joacă un rol în dezvoltarea socială, ciuda anumite trăsături și temperamente de individualitate pot deveni mai ușor sau mai sichis catre copii să interacționeze cu ceilalți.
De apropiat, mediul joacă un rol, întrucât copiii orisicare cresc în medii de susținere și hrănire au mai multe șanse să dezvolte abilități sociale pozitive decât cei orisicare cresc în medii haotice sau neglijate.
Experiențele joacă, de apropiat, un rol, ciuda copiii orisicare au experiențe pozitive cu ceilalți au mai multe șanse să dezvolte abilități sociale pozitive decât cei orisicare au experiențe negative.
Dezvoltarea socială este importantă din mai multe motive. Copiii orisicare au abilități sociale bune au mai multe șanse:
- Fă -ți imprieteni
- Se înțelege cu ceilalți
- Fii de reusita în școală
- Au vieți fericite și împlinite
Există o enumerare de lucruri pe orisicare părinții le pot deveni catre a -și a ajutora copiii să dezvolte abilități sociale bune, inclusiv:
- Încurajează -i să se joace cu alți copii
- Setați limite și limite
- Calapod deprindere volubil eficace
- Oferiți oportunități catre a învăța să rezolve conflictele
Dezvoltarea socială este un actiune pe tot parcursul vieții și există întotdeauna lucruri noi pe orisicare copiii le pot învăța. Oferindu -le un ambianta de susținere și hrănitor, părinții își pot a ajutora copiii să dezvolte abilitățile sociale de orisicare au neajuns catre a coplesi reusita în viață.
VI Propasire motorie
Dezvoltarea motorie este procesul dupa orisicare copiii învață să -și controleze corpul și să se deplaseze. Ea implică o interacțiune complexă a factorilor fizici, cognitivi și emoționali.
Principalele etape ale dezvoltării motorii includ:
- Crawling (6-9 luni)
- Calcatura pe jos (10-12 luni)
- Incurare (15-18 luni)
- Jumping (18-24 luni)
- Aruncarea și prinderea (24-36 luni)
Dezvoltarea motorie este importantă catre dezvoltarea generală a unui sugar. Le indrazni să -și exploreze mediul, să interacționeze cu ceilalți și să învețe noi abilități.
Există o enumerare de lucruri pe orisicare părinții le pot deveni catre a a ajutora dezvoltarea motorului copilului lor, inclusiv:
- Oferirea de oportunități de mișcare
- jucând jocuri active
- încurajarea explorării
- Oferirea unui ambianta pazit și de susținere
Oferind copilului lor oportunități de a -și avansa abilitățile motorii, părinții îi pot a ajutora să își atingă potențialul culminant.
VII. Propasire motorie
Dezvoltarea motorie este procesul dupa orisicare copiii învață să -și controleze corpul și să se deplaseze. Este un actiune plurilateral orisicare implică coordonarea multor mușchi și părți diferite ale corpului. Dezvoltarea motorie începe la început și continuă de -a lungul copilăriei.
Există star etape principale ale dezvoltării motorii:
- Faza reflexă (nașterea la 2 luni)
- Faza reflexă primitivă (2 până la 6 luni)
- Faza reflexă posturală (6 până la 12 luni)
- Faza motorie voluntară (12 luni până la vârsta adultă)
În timpul etapei reflexe, bebelușii se nasc cu o enumerare de reflexe orisicare îi ajută să supraviețuiască. Aceste reflexe includ reflexul de înrădăcinare, reflexul de sugatura și reflexul Moro.
În timpul etapei reflexului arhaic, bebelușii încep să dezvolte mai indestulat ordin inspre corpurilor lor. Învață să se așeze, să se rostogolească și să se târască.
În timpul etapei reflexului postural, bebelușii încep să steluta și să meargă. De apropiat, învață să arunce și să prindă obiecte.
În timpul etapei motorii voluntare, copiii continuă să -și dezvolte abilitățile motorii. Învață să meargă cu bicicleta, să joace fotbal și să efectueze alte mișcări complexe.
Dezvoltarea motorie este o portiune importantă a dezvoltării generale a unui sugar. Le indrazni să -și exploreze mediul, să interacționeze cu ceilalți și să învețe noi abilități.
Nutriţie
O dietă sănătoasă este esențială catre toți bebelușii, dar este admirabil de importantă catre bebelușii ecologisti. Bebelușii ecologisti sunt mai susceptibili la toxinele și poluanții de ambianta, de aceea este evident să vă asigurați că obțin nutrienții de orisicare au neajuns catre a rămâne sănătos.
Următoarele sunt câteva sfaturi catre hrănirea unui sugar nefiert:
- Apariți -vă copilul cât mai indestulat sezon. Laptele mamesc este cea mai bună sursă de nutriție catre bebeluși și conține anticorpi orisicare pot a ajutora la protejarea lor de infecție.
- Alegeți fructe organice, legume și hant catre copilul dvs. Alimentele ecologice sunt cultivate și prelucrate fără utilizarea pesticidelor, erbicidelor sau a altor substanțe chimice dăunătoare.
- Limitați aportul bebelușului de alimente procesate. Alimentele procesate sunt frecvent bogate în zahăr, slatina și grăsimi nesănătoase.
- Oferă -ți copilului o felurime de alimente sănătoase. O dietă sănătoasă contine fructe, legume, bogatie integrale, proteine slabe și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
Urmărind aceste sfaturi, puteți a ajutora copilul dvs. nefiert să crească catre a veni un sugar sănătos și indicat.
Somnul este o portiune esențială a dezvoltării unui bebeluș. În timpul somnului, bebelușii cresc și creierul lor se dezvoltă. Pierdut somnului eventual linisti la probleme cu creștere, învățare și deprindere.
Majoritatea bebelușilor au neajuns de semen 14-17 ore de repaus pe zi. Această suma de repaus eventual diferi de la bebeluș la sugar și se eventual transmite și pe măsură ce copilul tău îmbătrânește.
Există câteva lucruri pe orisicare le poți deveni catre a -ți a ajutora copilul să a se odihni aferim. Acestea includ:
- Stabiliți un ceasornic obișnuit de repaus și rămâneți la el cât mai indestulat cumva.
- Creați o rutină relaxantă de incovoiere.
- Asigurați -vă că dormitorul bebelușului dvs. este întunecat, liniștit și răcoros.
- Evitați cofeina și alcoolul înainte de incovoiere.
- Fii răbdător. Cumva a se pastra putin sezon catre ca copilul tău să învețe să doarmă toată noaptea.
Dacă sunteți îngrijorat de somnul copilului dvs., discutați cu medicul dumneavoastră.
Î: Fiecare este cel mai bun mod de a -mi ambala copilul?
R: Există multe metode diferite de antrenament cu ghivece, iar cea mai bună regim de a -ți ambala copilul va a atarna de personalitatea lor individuală și de stilul de învățare. Unele inde cele mai comune metode includ marsa „Oh-Cry-OH”, marsa „afipt de purificatie” și marsa „Recompensă”.
Î: Fiecare sunt cele mai bune alimente catre a -mi hrăni copilul?
R: Cele mai bune alimente catre a -ți hrăni copilul vor a atarna de vârsta și de stadiu de cultura. În ansamblu, ar a scormoni să începeți să oferiți bebelușului dvs. alimente simple, cu un izolat condiment, cum ar fi fructe și legume purificate. Pe măsură ce copilul tău îmbătrânește, poți implementa galonat mai multe alimente complexe, cum ar fi piureul de cartofi, iaurt și ouă stârnite.
Î: Cât de indestulat repaus are neajuns copilul meu?
R: Cantitatea de repaus de orisicare are neajuns copilul dvs. va diferi în funcție de vârsta lor. În ansamblu, nou-născuții au neajuns de semen 14-17 ore de repaus pe zi, în sezon ce copiii a se micsora au neajuns de semen 12-14 ore de repaus pe zi.
0 cometariu